www.sterkerenstrakker.nl

Street MMA™

Street MMA™ (mixed martial arts)

TEL06-28674663

Street MMA™
Is de naam voor een meer praktijkgerichtere variant van MMA.

Net als in Mixed Martial Arts wordt er een breed spectrum aan technieken aangeleerd maar, aangezien Street MMA niet in eerste instantie bedoeld is om je voor te bereiden op wedstrijden, worden er hier ook technieken bijgebracht die bij wedstrijden niet toegestaan zijn.  Het is een open-minded systeem waarin de praktische technieken en trainingsmethoden uit diverse disciplines zijn geïntegreerd. Eigenlijk hetgeen waarvan ik wilde dat het bestond toen ik tientallen jaren geleden begon met trainen. Helaas waren toendertijd vrijwel alleen maar “sektarisch” aandoende vechtsporten met tunnelvisies.

En voordat ik de bekende, maar mij altijd al tikje vreemd klinkende vraag krijg:
“Is Street MMA een verdedigingssport of aanvalssport” ?
Antwoord: als je je verdedigt na een aanval, is het voor jou een verdedigingssport, maar als je er als eerste mee aanvalt, is het een aanvalssport:)

Het betreft een synthese van voornamelijk Pencak Silat, Pangamut en Kickboksen maar ook elementen uit Krav Maga, Kung Fu, Defence Lab en zelfs Capoeira (laag- bij- de- grond mobiliteit).

Om “precies” te zijn, na een achteraf analyse kan ik meedelen dat Street MMA bestaat uit:
15% pencak silat
15% pangamut
15% kickboksen
15% defence lab /kfm/tcfs
15% krav maga
15% praying mantis kung-fu
10% overig (eigen materiaal, bjj, shaolin kungfu, wingchun, capoeira etc.)
Roughly speaking 🙂

Sowieso is er veel overlap tussen diverse systemen dus is het moeilijk te zeggen waar het ene systeem eindigt en het andere begint. Maar voor degenen die behoefte geuit hebben om een indicatie, bij deze dus.
In al deze systemen heb ik meerdere jaren les gekregen en in een aantal ervan ben tot instructeur gegradueerd.

Hierin valt dus privelés/personal training te volgen in Rotterdam en omgeving. Kan ook met partner of in groepsverband (bij groepsverband gaarne zelf voor locatie zorgen).

WhatsApp chat