Boksen/Kickboksen

Boksen/Kickboksen (Thai-Boksen)

Kickboksen zonder hersenschuddingen !

TEL06-48374790

 Bij Sterker & Strakker Personal Training bieden we effectieve en verantwoorde (kick-)bokstrainingen aan. Onze trainingen kunnen worden gecombineerd met algemene fitnesstraining onder begeleiding van een gekwalificeerde personal trainer, in tegenstelling tot trainers die alleen gespecialiseerd zijn in boksen zonder verdere kennis van andere aspecten van lichamelijke conditionering die relevant zijn voor vechtsporten.
Bij ons staat de veiligheid van de deelnemers voorop, en daarom proberen we het hoofd zoveel mogelijk te ontzien tijdens de trainingen. Hooguit kan er licht contact plaatsvinden, maar we streven ernaar om het hoofd volledig te ontzien. Dit geldt met name voor trainingen waarbij stootkussens, bokszakken of COVID-19-boksstokken (gelukkig niet meer relevant:) worden gebruikt. Hoewel er nog steeds impact kan zijn bij het trainen op langere afstand, minimaliseren we het risico op hoofdletsel.

Bij het samenstellen van uw training kunt u uw voorkeuren aangeven en zullen wij u adviseren. U kunt ervoor kiezen om alleen de vuisttechnieken van het traditionele westerse boksen te trainen, maar het is ook mogelijk om traptechnieken, elleboogtechnieken, knietjes en andere handtechnieken zoals de hamervuist en bijlhand toe te voegen. Op deze manier wordt de training gevarieerder en praktijkgerichter, met het oog op zelfverdediging.Ook straatboksen is mogelijk
In tegenstelling tot andere trainers is Sterker & Strakker Personal Training wel onderlegd in meerdere disciplines dan (kick-)boksen.

De personal trainer heeft meer dan 25 jaar ervaring in verschillende vechtstijlen. Is zeer bedreven in het onderwijzen van diverse technieken, waarbij de nadruk ligt op gedetailleerde instructie en toenemende complexiteit. Er wordt veel aandacht besteed aan de correcte biomechanica, zodat u wordt gestimuleerd om efficiënt en functioneel te bewegen, wat resulteert in verhoogde effectiviteit.

Veel vechtsporters zijn onbewust competent, wat betekent dat ze technieken goed kunnen uitvoeren, maar niet volledig bewust zijn van de formule of ingrediënten achter de technieken. Bij Sterker & Strakker Personal Training zorgen we ervoor dat u niet alleen de technieken leert, maar ook begrijpt hoe ze werken en waarom ze effectief zijn. Dit bewustzijn stelt u in staat om uw vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen.

Of uw doel nu is om te leren kickboksen of boksen als uitlaatklep, voor conditie, praktische toepassing of gewoon voor plezier en recreatie, bij ons kunt u terecht. We bieden ook de mogelijkheid tot Dirty Boxing, een stijl waarbij ook de meer “illegale” (vooral mbt competitie) onorthodoxe bokstechniekentechnieken worden aangereikt.

Uw doelstellingen kunnen uiteraard altijd worden bijgesteld naarmate u vordert in uw training. Onze trainer staat klaar om u te begeleiden en te helpen uw persoonlijke doelen te bereiken. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we u het beste kunnen ondersteunen op uw reis naar een sterker en strakker lichaam.

h