Personal Training op het gebied van algehele fitness, voedingsadvies en yoga. Te Rotterdam e.o.
Naast gediplomeerd personal trainer ben ik tevens gediplomeerd gewichtsconsulent (voor de rest diverse instructeur diploma’s in in meerdere vechtsporten meer hierover op andere pagina’s) .

In tegenstelling tot vele sporters en trainers promoot en gebruik ik geen anabole steroiden.Op de sportscholen wordt dit veel meer gebruikt dan je wellicht zou vermoeden.
Aan de hand van je wensen en na afloop van de intake ga ik aan de slag met het in elkaar zetten van een programma gebaseerd op deze gegevens. Dat wil niet perse zeggen dat u iedere keer exact dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde krijgt. Want dan is bij velen al vaak de lol eraf en dit is wat je vaak ziet bij de diverse sportscholen waar je 6 weken of meer vast zit aan exact hetzelfde, iedere training. Het is mogelijk om bijv. crossfit-style workout bij sterkerenstrakker personal training te doen, zonder het blessuregevoelige competitieve element.
CONDITIETRAINING: (onderverdeeld in “duurtraining” en “interval training”):
Duurtraining:
De bekendste vorm van duurtraining is uiteraard joggen.
Joggen (met mate) is goed voor de algehele gezondheid maar voor afvallen helpt het niet echt. Dit leg ik verder uit bij het onderdeel krachtraining (iets naar benden). Tevens is het af te raden voor mensen met flink overgewicht en mensen met een geschiedenis van knieproblemen. Dit is dan ook één van de redenen om als jogger/runner, krachttraining ernaast te gaan doen. Als je hardloopt krijgt één been steeds twee tot drie keer je lichaamsgewicht te dragen. Dat betekent dat je behoorlijke kracht in je benen nodig hebt om tempo en kilometers te kunnen maken.
Mensen merken soms op “waarom zijn de alle joggers slank”? Dit is niet omdat joggen je slank maakt, maar omdat “dikke” mensen gewoonweg niet joggen (althans niet voor langer dan een aantal weken) vanwege de belasting op hun gewrichten en het oncomfortabele gevoel van het heen en weer schudden van bepaalde lichaamsdelen.
Interval Training:
Dit is net als joggen een vorm van conditietraining met het belangrijke verschil dat dit wèl je metabolisme verhoogt (wat belangrijk is met oog op vetverlies).
Het is een stuk intensiever dan joggen (en baantjes zwemmen etc.) en een sessie kan van een stuk kortere duur zijn (bijvoorbeeld joggen duurt 45 min. Interval Training vaak tussen de 4 en 25 min.)
HIIT, een de laatste jaren vaak gebruikte term in de fitness, staat voor high intensity interval training is dus een voorbeeld van interval training.
Interval training bestaat vaak uit het snel en explosief uitvoeren van meerdere oefeningen die je ook bij krachttraining zult aantreffen. Maar het kan ook sprinten zijn, met afwisselend rustig joggen/lopen.
Andere bekende workouts die op interval training gebaseerd zijn, zijn: Insanity, CrossFit, Tabata.
Namen en programma’s veranderen maar de principes niet;) er is veel hype in de fitness wereld.
SOUPLESSE & LENIGHEID:
Ik heb mezelf in 2 maanden tijd de split aangeleerd met een methode waar ik zelf per ongeluk tegen aangelopen was.
Joint Mobility: hierover vind u meer info bij het onderdeel Jomo Yoga van deze website (linkt ontbreekt nog)
KRACHTTRAINING:
Door krachttraining (en interval training, zie elders) wordt je metabolisme verhoogd.
Duurtraining (bijv. 45 minuten joggen) daarentegen heeft nauwelijks effect op je
metabolisme (zie o.a. deze studies:(div. links volgen nog)
In tegenstelling tot joggen e.d. werkt krachttraining wel
bij afvallen. Het bekende tegenargument om te gaan trainen wat vaak geuit wordt bij de loopband dat je een uur nodig hebt om een mars te verbranden gaat niet op bij krachttraining omdat hierbij de stofwisseling voor zo’n 32 uur op een hoger peil komt te staan d.w.z. dat bij krachttraining het effect na de training doorwerkt en dat is bij joggen op de loopband (of waar dan ook) helaas niet het geval.
Van krachttraining geven wij hier diverse voorbeelden en enige uitleg:
Bodyweight Training/Calisthenics :
We maken oa gebruik van het Flowin Systeem de beste manier om binnen- buiten- en achterkant van de dijen aan te pakken (en niet alleen voor de dames:)
