Over Ons

Mijn naam is Erik Tilburg en ik ben  full-time personal trainer (gediplomeerd in personal training sinds 2008) en oprichter van Sterker & Strakker/MartialFitness Personal Training te Capelle aan den IJssel. Ben echt iemand die van zijn decennia lange hobby/levenswijze uiteindelijk zijn beroep heeft gemaakt. Ik ben echter meer dan een hobby-ist die het leuk vind anderen te helpen met hun dromen want ik ben een gediplomeerde full-time personal trainer met een professionele aanpak die ook heel wat uurtjes in de studeerkamer heeft doorgebracht naast de vele duizenden uren op sportscholen. Personal Trainer/Coach/ Vechtsportinstructeur/Gewichtsconsulent is mijn full-time baan .
Het begon met breakdance en kung fu/martial arts
Op mijn 9e levensjaar kwam ik in contact met breakdance (wat toen ook al sterke martial arts invloeden had) en de films van Bruce Lee en ander vermakelijk entertainment uit Hong Kong. Niet lang erna ging ik op kyokushinkai karate (wegens gebrek aan lokale kungfu meesters:) en thai boksen. Uiteindelijk vond ik dan toch nog mijn kungfu leraar, maar na er een aantal jaar getraind te hebben, hield hij er helaas vrij abrupt mee op.
Na aantal jaren les gekregen te hebben in deze vechtsporten en nog wat andere, vond ik het exotische indonesische pencak silat waar ik 21 jaar (met slechts 2 jaar onderbreking) les in heb gehad waaronder ook in Indonesië zelf. Pencak silat heeft iets weg van een mix van muay thai boksen en kung fu maar heeft toch zeer eigen karakteristieken. Meer over pencak silat HIER.
Al met al heb ik op het moment zo’n kleine 30 jaar vechtsport ervaring erop zitten (waarvan minimaal 27 jaar les gekregen in diverse varianten) en ben continu  bezig mezelf verder te ontwikkelen op deze gebieden d.m.v. van diverse trainingen in oa krav maga (israelisch militair vechtsysteeem) en pangamut (filipijns straatvechten wat weer op een mix lijkt van muay thai boksen en silat. In pangamut (video) heb ik overigens nog niet zo lang geleden ook nog mijn instructeur diploma in gehaald. Daarnaast ook nog diverse trainingen in Total Combat System en Defence Lab wat weer afgeleiden zijn van Keysi Fighting Method (op zijn beurt weer een verdere ontwikkeling van pencak silat, Bruce Lee’s jeet kune do en filipijnse stijlen. Tevens ben ik grondlegger van Street MMA ™ : een praktisch vernieuwend (durf zelfs te stellen “gamechanging”:) vechtsysteem, geen sport en ook geen typische vechtkunst.
Veel van de oefeningen en trainingsmethoden uit de vechtsport wereld gebruik ik ook bij de fitness training.
Als jonge tiener boeken lezen over trainingsleer, voedingsleer, oosterse filosofie (en ook wat westerse 🙂 en yoga:
Rond mijn 15e levensjaar kreeg ik interesse in fitness, yoga en oosters gedachtegoed in eerste instantie voornamelijk ter ondersteuning van mijn ontwikkeling in de diverse gevechtskunsten. Ik begon me vanaf dat jaar ook te verdiepen in boeken over trainingsleer en ik verwachtte eigenlijk deze instelling bij iedereen die een fitnesszaal betrad, vandaar de gedachte om fitnessinstructeur te worden, niet snel bij me opkwam want ik hield er zelf niet van om zomaar een beetje met gewichten in de weer te zijn, vandaar dat ik al vroeg begon met bestuderen van trainingsleer e.d. Daarnaast kreeg ik ook al vroeg de interesse voor voedingsleer, niet alleen voor de sport, maar ook vanwege het feit dat ik op mijn 5e “spontaan” (beetje een apart verhaal) uit principe vegetarisch werd en ik moest er dus voor zorgen dat ik de juiste voedingsstoffen bleef binnenkrijgen (hoewel ik op het moment niet persé een vegetarische levensstijl aanbeveel)
Sinds 2016 ben ik tevens gediplomeerd gewichtsconsulent. BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed.
Om het vrij kort te houden:
Na vele omzwervingen (kantoorwerk, horecaportier, ICT-er etc.) besloot ik op begeven moment dat het voor iedereen (vooral uit medelijden voor mijn potentiële werkgevers op gebied van kantoorwerk etc;) beter zou zijn dat ik van mijn passie/obsessie mijn werk ging maken. In 2003 kreeg ik van de grootmeester van de pencak silat vereniging de volwassenengroep onder mijn hoede en begon ik in 2007 na het succesvolle afronden van diverse opleidingen in de fitnessbranche, waaronder gediplomeerd Personal Trainer, als bedrijfsfitness trainer bij diverse overheidsinstellingen, banken e.d. Tevens heb ik cursussen gehad en ben ik getraind in aantal groepslessen, waaronder yoga. Ik heet u van harte welkom op de website en voor vragen kunt u altijd bij me terecht.
Ben in het bezit van deze diploma’s: -Fitness Instructeur (AFN) -Personal Trainer (Fitvak/Cios) -Gewichtsconsulent (voedingsleer, coaching) -Pencak Silat Instructeur (indonesische vechtkunst), -Pangamut Instructeur  (filipijns vechtsysteem) -Mindfulness (CIVAS) -🥳NIEUW sinds feb 2024: MMA Conditioning Specialist (NASM)
-Street MMA™ (grondlegger/founder) Diploma’s voor boksen en kickboksen die zijn er uiteraard niet.